Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η είδηση μιας χρεοκοπίας

Πως τα ελληνικά ΜΜΕ έχασαν το μεγαλύτερο νέο της Μεταπολίτευσης, την χρεοκοπία της χώρας.
του Π. Μανδραβέλη, http://www.medium.gr

Θυμάστε πόσο ωραία ήταν τα πράγματα πριν ακριβώς ένα χρόνο; Η τουλάχιστον έτσι φαινόταν στις εφημερίδες και στα δελτία των οκτώ. Εντάξει! Υπήρχαν σκάνδαλα. Για πρώτη φορά τέλειωσε απροειδοποίητα μια σύνοδος της Βουλής και το χαρτί θυροκολλήθηκε κυριολεκτικά νύχτα. «Νόμιμο πραξικόπημα» το χαρακτήρισε η εφημερίδα «Έθνος», «Λούφα και παραγραφή» χαριτολόγησε η Ελευθεροτυπία, «Η ΝΔ ξεπλένει καλύτερα» χλεύασε το «Θέμα». Οι πιο σοβαρές είχαν στην πρώτη τους σελίδα πιο θεωρητική προσέγγιση στο θέμα της εβδομάδας. «Κόμματα, όμηροι σκανδάλων» έγραφε στον πρώτο της τίτλο η «Καθημερινή». «Σύγκρουση χωρίς όρια», έλεγε «Το Βήμα».

Η Αννούλα μας!

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι αλλά 46 άτομα έχει στο γραφείο της η Άννα!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ…
Από τρεις συνεργάτες, οκτώ ειδικούς συμβούλους και πολλούς άλλους υπαλλήλους στη Γραμματεία, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, ιδιαίτερα και πολιτικά γραφεία κ.λπ. αποτελείται ο μηχανισμός της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, υπό την υπουργό ως συνεργάτες υπηρετούν οι Ιωάννης Μήτσος, Κωνσταντίνα Παπαδογιάννη και Γιάννης Χάλαρης, ενώ ως ειδικοί σύμβουλοι οι Εύη Χατζηανδρέου, Παύλος Γούσης, Ελένη Πετράκη, Ματίνα Στάππα, Ελένη Μωραΐτου, Χαρά Σωτηριάδου, Αργύρης Περουλάκης και Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.

Γράμμα στην ολλανδική εφημερίδα Volkskrant ενάντια στους ευρωπαϊκούς μύθους

Tον τελευταίο καιρό διαβάσαμε με έκπληξη πολλά δημοσιεύματα με ανακριβείς πληροφορίες για την Ελλάδα. Ούτε λίγο ούτε πολύ η Ελλάδα παρουσιάζεται σαν μια χώρα-κοινωνικός παράδεισος όπου ο μέσος πολίτης απολαμβάνει γενναιόδωρες κοινωνικές παροχές . Σύμφωνα με επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων, οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται νωρίς, απολαμβάνουν υψηλές αποδοχές, δεν εργάζονται αρκετά και δεν πληρώνουν φόρους. Ένα τέτοιο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 12/5 στην Volkskrant. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Peter de Waard, 'κάποιοι ερευνητές αναφέρουν ότι η μέση ηλικία συνταξιοδότησης στην Ελλάδα είναι τα 53 χρόνια'. Αναρωτιόμαστε γιατί ο Peter de Waard όπως και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι δεν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της EUROSTAT σύμφωνα με τα οποία η μέση ηλικία συνταξιοδότησης στην Ελλάδα είναι περίπου τα 61 για τους άνδρες και τα 59 για τις γυναίκες.