Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α



Προς:
Υπουργό Υγείας
Διοικητή Νοσοκομείου Μυτιλήνης
Διοικητή Ι.Κ.Α.
Διοικητή Ο.Α.Ε.Ε.
Διευθυντή Κ.Υ. Πλωμαρίου
Μ.Μ.Ε. ΛΈΣΒΟΥ



Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα
είναι κοινωνικό αγαθό που παρέχεται δωρεάν

        Σύσσωμοι οι κάτοικοι του τέως «Καποδιστριακού» Δήμου Πλωμαρίου διαμαρτύρονται  και εκφράζουν την  αγανάκτησή τους για το πολυνομοσχέδιο Υγείας, που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, γιατί ουσιαστικά καταργεί την παροχή  ΔΩΡΕΑΝ δημόσιας Υγείας ,που είναι υποχρέωση της Πολιτείας.
        H οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας και ειδικότερα τους αγρότες και χαμηλοσυνταξιούχους – που είναι η πλειοψηφία στην ύπαιθρο- με το κόψιμο των μισθών, του δώρου,

Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία



1) Τον Μάρτη του 2010 σε εντελώς άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών κατατέθηκε μια πολύ «περίεργη» τροπολογία.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία και «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης», όπως σαφώς τονίζεται, ο πρωθυπουργός παρέχει στον... εαυτό του το δικαίωμα να αναθέτει μελέτες και έργα, να συγκροτεί επιτροπές και ομάδες εργασίας, να καθορίζει τις αμοιβές των μελών τους και κυρίως:
Με την τροπολογία παραχωρείται στον πρωθυπουργό το αποκλειστικό δικαίωμα να αποφασίζει την παράδοση σε αυτές τις επιτροπές κάθε πληροφορίας και κάθε εγγράφου του κράτους, ακόμα κι αν - όπως αναφέρεται στην τροπολογία - αυτό το στοιχείο «χαρακτηρίζεται κρατικό απόρρητο ή εμπιστευτικό»...
2) Τον Μάη του 2010, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή προς κύρωση το μνημόνιο. Ουδείς αμφισβήτησε ποτέ ότι το μνημόνιο συνιστά συν τοις άλλοις μια σύμβαση διεθνούς χαρακτήρα μεταξύ της Ελλάδας με διεθνείς οργανισμούς. Αλλά γι' αυτού του τύπου τις συμβάσεις το Σύνταγμα περιλαμβάνει ειδική διάταξη όσον αφορά την κύρωσή τους.
Χωρίς καμία αυταπάτη για τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας που υπηρετούν τα αστικά κόμματα στο κοινοβούλιο, το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα για την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου, του άρθρου 28 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων για την κύρωση συμβάσεων από τη Βουλή που αφορούν σε μεταβίβαση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Ολοι θυμούνται τι συνέβη:

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Συμμετέχουμε στην απεργία της 22-23/2 Φεβρουαρίου.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:
ΤΡΙΤΗ 22-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: 10 το πρωί για εξόρμηση- ενημέρωση στην αγορά της Μυτιλήνης (τραπεζάκι με υλικό σε κεντρικό σημείο της αγοράς)

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:10.30 συγκέντρωση στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Σε λιγότερο από ένα χρόνο
έχουμε απώλειες εισοδήματος πάνω από 30% ,
ισοπεδώνεται το ασφαλιστικό σύστημα,
τα δικαιώματά μας στην περίθαλψη μειώνονταν ραγδαία,
τα εργασιακά μας δικαιώματα γίνονται φύλλο και φτερό.

Μόνο κάποιος πολύ αφελής ή διαπλεκόμενος αρνείται να δει τη νέα θύελλα μέτρων που έχουν ετοιμαστεί, και κάποια εξαγγελθεί.
Μας ετοιμάζουν νέα μείωση μισθών με το νέο μισθολόγιο και τον πληθωρισμό.
Μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση που σημαίνει καταργήσεις και συνενώσεις σχολείων, αύξηση του αριθμού των μαθητών κατά τμήμα, σταμάτημα των διορισμών, αύξηση των ωρών

Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές εναντίον του Παπανδρέου