Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η Αννούλα μας!

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι αλλά 46 άτομα έχει στο γραφείο της η Άννα!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ…
Από τρεις συνεργάτες, οκτώ ειδικούς συμβούλους και πολλούς άλλους υπαλλήλους στη Γραμματεία, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, ιδιαίτερα και πολιτικά γραφεία κ.λπ. αποτελείται ο μηχανισμός της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, υπό την υπουργό ως συνεργάτες υπηρετούν οι Ιωάννης Μήτσος, Κωνσταντίνα Παπαδογιάννη και Γιάννης Χάλαρης, ενώ ως ειδικοί σύμβουλοι οι Εύη Χατζηανδρέου, Παύλος Γούσης, Ελένη Πετράκη, Ματίνα Στάππα, Ελένη Μωραΐτου, Χαρά Σωτηριάδου, Αργύρης Περουλάκης και Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.

Διευθύντρια του Γραφείου της υπουργού ανέλαβε η Ευγενία Λοκανά με γραμματείς της τις κυρίες Γεωργία Θεοφανοπούλου και Μαρίνα Μαγκουρλίδου.
Στο ιδιαίτερο γραφείο της υπουργού εργάζονται οι Ρούλα Μπικίδου, Αθηνά Πανούτσου και Μίζη Ελένη, στη Γραμματεία οι Σοφία Κυρούση και η Κατερίνα Καρβέλα, στο Πρωτοκόλλο η Αλεξάνδρα Μπουρνιά, η Δήμητρα Γαζή και η Ουρανία Σταύρακα, στις Δημόσιες Σχέσεις η Σταυρούλα Τσούτσουρα (διευθύντρια) και η Αγγελική Καρακατσάνη.
Στο Πολιτικό Γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου εργάζονται οι: Αναστασία Χατζηδάκη, Βασιλική Σκαρτσούνη, Χρήστος Δρούζιας, Γιώργος Πλούσος, Μάρθα Παναγιώτου, Διονύσης Τσαγκρής, Ιωάννα Λογαρά, Γιώργος Σταθιάς και Έφη Μεγαγιάννη. Το πολυπρόσωπο Γραφείο Τύπου αποτελούν οι: Ρίτσα Γαλογαύρου, Γιάννης Μαστρογεωργίου, Δώρα Τσολάκη, Νιόβη Λακοπούλου, Γιώργος Παπούλιας, Γιάννης Νάστος, Άννα Μπεκρή, Μαργαρίτα Βεβή, Σταματίνα Μοτάκη, Πελαγία Γιαννικοπούλου, Φραντζέσκα Φακάρου, Αλεξάνδρα Σπύρου και Νίκος Διαμανταρίδης.
Μέχρι στιγμής δηλαδή χρειάζονται 46 άτομα στο γραφείο της υπουργού….

Άννα Διαμαντοπούλου: Η υπέρμαχος της αξιοκρατίας

Εκτός από τα στελέχη της αμαρτωλής διοίκησης του ΟΕΕΚ που βρήκαν καταφύγιο στην αυλή της μικρής πριγκηποπούλας του σοσιαλισμού, αρκετοί άλλοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί χαίρονται την εύνοια της Υπουργού Παιδείας, και μάλιστα με το αζημίωτο:

Πολλά και διάφορα συμβαίνουν κάτω απο τα “άγρυπνα μάτια” της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

Είσαι εκπαιδευτικός και σου κόβουν το μισθό;
Έχεις “ταξιδιάρα” ψυχή αλλά οι καθημερινές ανάγκες επιβίωσης δεν στο επιτρέπουν; Υπάρχει λύση στο πρόβλημά σου… Κάνε μία καταγγελία και μπες στον κόσμο των έργων της Ε.Ε. Δες πως και που να απευθυνθείς…
Ο κ. Γ. Σταθιάς, εκπ/κός με απόσπαση στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας ΔΒΜΘ, δίχως τίτλο μεταπτυχιακού επιπέδου(!), έχει αναλάβει – εκτός άλλων εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών – το πετυχημένο (για τα δεδομένα της χώρας μας) ευρωπαϊκό έργο etwinning, το οποίο προάγει την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και επενδύει στην καλλιέργεια της ευρωπαϊκής ιδέας.
Το τελευταίο όμως τετράμηνο, εξαιτίας των χειρισμών του, αρχίζει να μην αποτελεί και τόσο καλή προβολή στην Ε.Ε., ειδικά ενώ οι ποσοτικοί και ποιοτικοί δείκτες του, παρέμεναν υψηλοί για μία πενταετία.
Επίσης, ο ίδιος, ενώ δεν έχει απολύτως καμία διοικητική ισχύ – όπως όλοι οι σύμβουλοι σε όλα τα Υπουργεία – λύνει και δένει, ορίζοντας ομάδες εργασίας εκπαιδευτικών, συγκαλώντας συναντήσεις και άλλα διάφορα ευτράπελα, με συμπεριφορά 100 καρδιναλίων! Ή μήπως άραγε παπάδων, μιας και αναμεμιγμένο φαίνεται να είναι και το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδας; Τι ανταλλάγματα άραγε έχουν ταχθεί παρασκηνιακά;
Η αποσπασμένη εκπαιδευτικός κ. Ι. Κομνηνού στο εν λόγω Κέντρο, θεωρεί εαυτόν σωτήρα του έργου και ως “φίλη” με τον συνεργάτη της Υπουργού, έχει οριστεί αντ’ αυτού, ενώ προ τετραμήνου κατέθετε ανυπόστατες καταγγελίες για το εν λόγω έργο στο Υπουργείο, εμπλέκοντας και άλλους 2 συναδέλφους της (στο παιχνίδι των καταγγελιών) για να εδραιώσει τη θέση της.
Στο συγκεκριμένο έργο οι καταγγέλοντες συμμετείχαν ως πρεσβευτές του από το 2005, οι οποίοι όχι μόνο δεν εξέφρασαν καμία διαμαρτυρία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κέρδιζαν συμμετοχή σε συνέδρια στο εξωτερικό και γενικότερα σε εμπειρίες και τεχνογνωσία. Έτσι η εκ των υστέρων καταγγελία τους, αποδεικνύει τις όχι τόσο αγνές τους προθέσεις.
Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο κάτω από τη μύτη ή και την ανέχεια ίσως της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, με τελικό στόχο τις επιπρόσθετες αμοιβές που προκύπτουν από την ανάληψη καθηκόντων στο έργο και τη στελέχωση ομάδας εκπαιδευτικών μέσα από αδιαφανείς και αναξιοκρατικές διαδικασίες!
Είναι λυπηρό που το 2010, ακόμη και σε θέματα νέων τεχνολογιών, τα νήματα υποκινούνται από παρωχημένους τσιφλικάδες με θεώρηση των πραγμάτων της Ελλάδας του 1980.

Κάποιοι εργάζονται “σκληρά” στο γραφείο τύπου της Υπουργού Παιδείας

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας κ.Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για την εξάλειψη φαινομένων αποσπάσεων εκπαιδευτικών από τις τάξεις τους που έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη”.
Διαβάζοντας τα ονόματα των συνεργατών της (13 τον αριθμό!!!) με τα οποία στελέχωσε το γραφείο τύπου, διάβασα και το όνομα του κ. Νίκου Διαμανταρίδη!
Για όσους τυχόν δε γνωρίζουν , ο κ. Διαμανταρίδης είναι αποσπασμένος στο Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία περίπου 10 χρόνια.
Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια απασχολείται σε γνωστό ιδιωτικό κανάλι (MEGA) εκφωνώντας το δελτίο καιρού.
Σαν μάχιμη εκπαιδευτικός με 18 χρόνια προϋπηρεσίας και χωρίς να επιθυμώ να αποσπαστώ σε κανένα υπουργείο, ερωτώ:
Πόσα χρόνια υπηρέτησε ο κ.Διαμανταρίδης στην τάξη του;

Πόσα χρόνια θα παραμείνει αποσπασμένος στο Υπουργείο Παιδείας;


Πώς αποδεικνύεται από την παραπάνω περίπτωση η δέσμευση της υπουργού για διαφάνεια, αντικειμενικότητα και κατάργηση των πελατειακών σχέσεων και εξυπηρετήσεων;


Για πόσα χρόνια θα μας θεωρούν οι εκάστοτε υπουργοί κορόιδα;



Ο συνεργάτης στο γραφείο τύπου της Υπουργού Παιδείας, κ.Νίκος Διαμανταρίδης, εν ώρα… σκληρής εργασίας φωτογραφίζεται σε χώρο του Υπουργείου ως μοντέλο… και μάλιστα αμείβεται υπερωριακά γι’ αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου