Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ
Χρυσομαλλούσας 31Β
Μυτιλήνη 811 00
Τηλ. 22510 25277                                          Μυτιλήνη 20 Απριλίου 2010

Προς:
Συλλόγους Καθηγητών
ΜΜΕ

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης – Πρόγραμμα Δράσης
Συνήλθε σήμερα 20 Απριλίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης η εξ’ αναβολής Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου. Θέμα της συνέλευσης ήταν η πολιτική και εκπαιδευτική συγκυρία, το πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων της Ο.Λ.Μ.Ε. και οι προοπτικές κλιμάκωσης του αγώνα του κλάδου. Μίλησαν περισσότεροι από 25 εκπαιδευτικοί εκφράζοντας σχεδόν στο σύνολό τους την καταδίκη στα κυβερνητικά μέτρα, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, στο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας αλλά και σκέψεις και προτάσεις για τις μορφές, το περιεχόμενο και τις δυνατότητες των κινητοποιήσεων.
Η Συνέλευση αποφάσισε τελικά:
1. Συμμετοχή στην 24 απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 22/4. Ειδικότερα:
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στις 09:30 π.μ., στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης (Μακρύς Γιαλός, απέναντι από τη μαρίνα) προκειμένου να κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και να δεσμευθεί η Προϊσταμένη ότι δεν θα προχωρήσει στην υλοποίηση πτυχών του (τριαντάρια τμήματα, διαδικασία αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων, επιβολή υποχρεωτικής υπερωριακής απασχόλησης μόνιμων εκπαιδευτικών κ.ά.).
  •  Προσυγκέντρωση της Ε.Λ.Μ.Ε. και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων στα Κεντρικά Λύκεια στις 10:30. Συνάντηση με τις άλλες δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στις 11:00 στην Πλατεία Σαπφούς. Πορεία με κατεύθυνση τα Δικαστήρια, όπου εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των απολυμένων των Αιολικών Νέων εναντίον του ιδιοκτήτη (12:30).
2. Ανασύσταση της απεργιακής επιτροπής προκειμένου να διαχειριστεί πρακτικά ζητήματα σχετικά με τις κινητοποιήσεις του κλάδου και με βασική ευθύνη την ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων. Η απεργιακή επιτροπή είναι ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους και θα συνεδριάσει πρώτη φορά την Παρασκευή 23/4 στις 19:00 στα κεντρικά Λύκεια.
3. Διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, των γονέων και των άλλων ερ-γαζομένων, σχετικά με τα εκπαιδευτικά προβλήματα αλλά με και το σύνολο των κυβερνητικών μέτρων. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εξουσιοδοτήθηκε η απεργιακή επιτροπή αγώνα να διαμορφώσει και επιστολή-πρόσκληση που θα απευθυνθεί στο σύνολο των γονέων του νησιού. Πιθανότερη ημερομηνία για την εκδήλωση η Δευτέρα 3/5.
4. Συμμετοχή στην 24ώρη απεργία της Ο.Λ.Μ.Ε. την Τρίτη 4/5, ημέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στη βουλή. Διοργάνωση κινητοποίησης.
5. Διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης της Ε.Λ.Μ.Ε. στις 4/5, ημέρα της απεργίας, και, εφόσον δεν έχει απαρτία, την επόμενη ημέρα, δηλ. την Τετάρτη 5/5 και ώρα 18:30 στα κεντρικά Λύκεια, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενδεχομένως και κατά την περίοδο των εξετάσεων, ενόψει της καθοριστικής Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. στις 6/6.
Η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. επίσης υιοθέτησε ψήφισμα (επισυνάπτεται) της Πρωτοβουλίας Ωρομισθίων, Αναπληρωτών και Αδιόριστων Καθηγητών Λέσβου σχετικά με δικαίωμα των ωρομισθίων στην απεργία, την κα-ταγραφή τους ως απεργούς και την αναγνώριση της ημέρας απεργίας ως ημέρας προϋπηρεσίας και δεσμεύτηκε να το προωθήσει στη Διοί-κηση.

Ο Προεδρεύων της Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.
Μπάλλας Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου