Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΕΣΜΑ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Απευθυνόμαστε σε εσάς που πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση ξεκινά από την ανάκτηση της χαμένης μας συλλογικότητας ΚΑΙ πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε καθηγητή και της κάθε καθηγήτριας.
Θεωρούμε ότι το σκηνικό που επικρατεί στην ΕΛΜΕ Λέσβου επιβάλλεται να ανατραπεί. Οι μέχρι τώρα μικρές ή μεγάλες κινητοποιήσεις απέδειξαν ότι η ενότητα στη δράση δεν αποτελεί ουτοπική φαντασίωση αλλά ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση.
Απευθυνόμαστε σε εσάς με τους οποίους συναντηθήκαμε στις περσινές και φετινές κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά και των εργαζόμενων της Λέσβου αποδοκιμάζοντας: 
·         το ξεπούλημα και την υποταγή της χώρας στις επιταγές του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
·         τα κυβερνητικά μέτρα στην οικονομία, τη ραγδαία επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα και στην εκπαίδευση.
·         Τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει.
Απευθυνόμαστε σε εσάς που επιμένετε στη συλλογική δράση και δεν επιλέγετε ατομικές λύσεις αλλά παλεύετε με αξιοπρέπεια για ένα καλύτερο σχολείο σε μια δικαιότερη κοινωνία.
Οι μικροί και μεγάλοι αγώνες των εργαζόμενων σηματοδοτούν τη δυνατότητα ανατροπής της επίθεσης.
Οι δύο γενικές απεργίες της 15/12 και της 23/2 έδειξαν ότι μπορεί να υπάρξει ένα ισχυρό εργατικό μέτωπο ανατροπής με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα. Στη μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και στην κατάργηση όσων αποκτήσαμε με αγώνες, διαμορφώνεται ένα νέο πνεύμα αντίστασης, απειθαρχίας, ρήξης και αλληλεγγύης.
Οι επικείμενες εκλογές για νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, μας δίνουν τη δυνατότητα να μορφοποιήσουμε και συνδικαλιστικά αυτό το μέτωπο δράσης.
Συναδέλφισσες/φοι
Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι σε αυτές τις εκλογές η καταμέτρηση των παραταξιακών ψήφων αλλά η διαμόρφωσης μιας δυναμικής πλειοψηφίας που να αντιστέκεται και να μην συναινεί. Να οικοδομήσουμε μέσα από την ΕΛΜΕ μας την αγωνιστική ταξική ενότητα των ίδιων των εργαζομένων.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
τη συγκρότηση ενός ΕΝΙΑIΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Σας καλούμε ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 8.00 μμ στο ΠΑΡΚΟ Αγ. Ειρήνης να διαμορφώσουμε μαζί μια νέα, ενωτική και μαχητική συνδικαλιστική παρουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου