Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα κατάληψης των εργαζομένων στον Δήμο Λέσβου


Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου υλοποιώντας απόφαση της έκτακτης γενικής μας συνέλευσης την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 καταλάβαμε σήμερα 21 Μαρτίου 2011 το Δημαρχείο Λέσβου και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Για άλλη μια φορά από την αρχή του χρόνου η μισθοδοσία των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου δεν καταβλήθηκε, αυτή την φορά σε ότι αφορά το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
Από την αρχή του χρόνου ως εργαζόμενοι του νέου Δήμου Λέσβου, έχουμε βρεθεί κατ’ επανάληψη, απέναντι σε αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο, της μη καταβολής της μισθοδοσίας μας ή της καθυστερημένης καταβολής της. Παράλληλα συνάδελφοι στα παλιά Ν.Π.Δ.Δ. των παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ, εκτός του παλιού Δήμου Μυτιλήνης παραμένουν  απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες από την αρχή του χρόνου. Επίσης και οι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών του πρώην Δήμου Μυτιλήνης, έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου χρόνου.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου, από την αρχή του χρόνου βρίσκεται σε μια μόνιμη και διαρκή επικοινωνία με την δημοτική αρχή, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, προκειμένου να ξεπερνιούνται τα όποια προβλήματα, που φέρνει και ο Καλλικράτης και να ομαλοποιηθεί η τακτικότητα στην καταβολή της μισθοδοσίας. Δυστυχώς όμως αντί να ομαλοποιείται, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν καμία ευθύνη για αυτό.
Στην συνέχεια πραγματοποιήσαμε πορεία διαμαρτυρίας μας προς την Γενική Γραμματεία Θαλασσίων Υποθέσεων (πρώην υπουργείο Αιγαίου), όπου επιδώσαμε σχετική ανακοίνωση. Μετά από γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Οι υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου θα παραμείνουν σήμερα όλη μέρα, ισχύει και για την απογευματινή και βραδινή λειτουργία των υπηρεσιών υπό κατάληψη και ήδη ορίστηκαν επιτροπές κατάληψης.
  • Η κατάληψη θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου σε όλες τις υπηρεσίες και στους Παιδικούς σταθμούς.
  • Την Τετάρτη 23 Μαρτίου θα παραστούμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, όπου θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και θα ζητήσουμε την πληρωμή όλων των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου.
  • Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δημάρχου Λέσβου να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας, όπως επίσης και την απόφαση του να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το επ’ αόριστον κλείσιμο του Δήμου Λέσβου, μέχρι την οριστική τακτοποίηση του θέματος.
  • Χαιρετίζουμε την απόφαση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων και του Συλλόγου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. να συμπαρασταθούν στον κοινό μας αγώνα.
  • Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους των εργαζομένων, τους συλλόγους φοιτητών,  την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το Π.Ε.Κ. για την συμπαράσταση τους.
  • Ανακοινώνουμε ότι επειδή σκοπός μας δεν είναι η παρεμπόδιση της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας, σε ότι αφορά μάλιστα πολύ σοβαρές υποθέσεις που αφορούν ημερομηνίες, δικαστικές διεκδικήσεις κ.τ.λ. οι πολίτες μπορούν να συνεννοηθούν με το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου για την εξυπηρέτηση τους.
  • Ζητούμε την καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων, μονίμων, αορίστου χρόνου, Ν.Π.Δ.Δ. συμβασιούχων, Βοήθεια στο Σπίτι, κ.τ.λ. που οφείλονται από την δημοτική αρχή
  • Να εξασφαλιστεί η τακτική και χωρίς προσκόμματα μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δήμου Λέσβου
  • Καλούμε την ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου