Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ: alfavita.gr 

Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης – κατάργησης εκατοντάδων σχολικών μονάδων από το Υπουργείο Παιδείας άμεση ήταν η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Tη Δευτέρα (14/3) το Δ.Σ της ΟΛΜΕ κατέληξε σε εισήγηση (βλέπε παρακάτω) για κινητοποιήσεις και καλεί τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις για να συζητηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης της πρωτοφανούς ενέργειας του Υπουργείου Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ επισημαίνει: «Σε κάθε περίπτωση καλούμε τις ΕΛΜΕ να βρίσκονται σε εγρήγορση. Να συνεχίσουν σε συνεργασία με τους γονείς ν’ αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων. Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν είναι ευοίωνα. Δε θα ανεχτούμε για λογιστικούς λόγους να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν Παιδεία».

Μετά τις συνελεύσεις των καθηγητών που θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 15/3 μέχρι και την Παρασκευή 18/3 θα ακολουθήσει το Σάββατο 19/3 Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

Ήδη την Δευτέρα 14/3 και την Τρίτη 15/3 πολλές ΕΛΜΕ καλούν τα μέλη τους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και στα πλαίσια αυτά έχουν κηρύξει στάση εργασίας.
Την Παρασκευή 18-03-2011 και ώρα 12:30 μμ θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης και τις ΔΔΕ όλης της χώρας, για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας (12-2μμ για τον πρωινό κύκλο και 2-4μμ για τον απογευματινό κύκλο).
Σε αναβρασμό βρίσκονται και γονείς και μαθητές καθώς η κατάργηση 1000 σχολικών μονάδων αποτελεί καίριο χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση και δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου