Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Με άλλοθι το Μνημόνιο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα κατά της δημόσιας εκπαίδευσης. Με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων, η Υπουργός Παιδείας και το επιτελείο της προχωρούν στην διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας στη χώρα μας, μίας από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης, προϊόν και πεδίο μαζικών αγώνων και αντιστάσεων, κάτι που ως φαίνεται ενοχλεί πολύ τους συνοδοιπόρους της Τρόϊκας και του ΔΝΤ.
Η προϊούσα ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης είναι η αναπόφευκτη συνέπεια αυτής της πολιτικής.
Τα κυβερνητικά μέτρα μιλάνε από μόνα τους και οι συγχωνεύσεις φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Η επόμενη σχολική χρονιά θα βρει τη Δημόσια Εκπαίδευση με λιγότερα σχολεία, υπεράριθμες τάξεις, λιγότερους εκπαιδευτικούς. Στο νέο Λύκειο δε θα υπάρχει θέση για κάποιες ειδικότητες. Το μέλλον της Επαγγελματικής  εκπαίδευσης άδηλο…. Οι διευθυντές θα μετατραπούν σε μάνατζερ και εκτός των άλλων θα αναζητούν χορηγούς. Παράλληλα η εξαφάνιση των υποστηρικτικών ενισχυτικών θεσμών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση χιλιάδων μαθητών νέων, την επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, τη μαθητική διαρροή, την επιδείνωση των συνθηκών διδασκαλίας, την αύξηση της ανεργίας των εκπαιδευτικών, την ερήμωση της περιφέρειας και τη χειροτέρευση της εκπαίδευσης στις ήδη υποβαθμισμένες αστικές περιοχές.
- Η ευέλικτη εργασία, δηλ η υποταγή χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και εργαζομένων στην εκπαίδευση στην ανασφάλεια και στη φτώχεια, θα  είναι η κυρίαρχη μορφή εργασίας.
Οι ισχυρές αντιστάσεις από γονείς, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, εκπαιδευτικούς, δήμους και κοινότητες, αναγκάζουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους συνοδοιπόρους της να προσφεύγει σε:
- Καλλιέργεια μοιρολατρείας και υποταγής, καταστολή και συκοφάντηση των δυνάμεων που αντιστέκονται.    
ΕΜΕΙΣ απαντάμε με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και διαρκή αγώνα.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
 ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 30/3/2011
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου