Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη στο δημοτικό σχολείο Μανταμάδου


Μαθητές και γονείς ξεσηκώθηκαν απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης που θελουν την υποβάθμιση του σχολείου απο 6/θέσιο σε 4/θέσιο. Αντιδράσεις υπάρχουν και σε άλλές περιοχές της Λέσβου όπου εξετάζονται οι συγχωνεύσεις σχολείων.

2 σχόλια:

  1. Εγώ νομίζω ότι ΕΠΙΒΑΛλΕΤΑΙ να ξεσηκωθούν ΟΛΑ τα σχολεία πανελλαδικά καιΟΧΙ ΜΟΝΟ όσα απειλούνται με συγχώνευση. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. Σήμερα οι άλλοι, αύριο εμείς. Ας το καταλάβουμε επιτέλους. Άλλωστε, έτσι δίνεται η εντύπωση ότι το φαινόμενο δεν είναι γενικό, αλλά περιορίζεται σε μερικούς αντιδραστικούς που δημιουργούν προβλήματα. Βασίλης Μούσκουρης, Μουσικός, 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό να λέγεται. Ακούω απο διάφορους να λενε "εμένα το χωριό μου δε το πειραζουν", "εχουμε σχολειο" και άλλα τέτοια. Αυτη η ανοησία του νεοέλληνα που νοιάζεται μόνο για το χωριό του (το χουν σε μεγάλο βαθμό και οι βολευτές μας) και δε του κόβει ότι αυτό που παθάινει το διπλανό χωριό θα το πάθει και το δικό του, μας πηγαίνει πολύ πίσω. ΚΑι στην περίπτωση των συγχωνέυσεων η επιπτώσεις θα είναι άμεσες και στα διπλανά χωριά μια που θα προστεθούν μαθητές σε σχολεία που οι υποδομές τους δεν επαρκούν να εξυπηρετήσουν ούτε τους υπάρχοντες μαθητές. Γ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή