Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Κινητοποίηση για την παράλληλη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας

Θεωρούμε σοβαρή αρνητική εξέλιξη την Υπουργική Απόφαση με την οποία υποβαθμίζεται η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημόσιο σχολείο.
H πολιτική των περικοπών για να ικανοποιηθούν οι δανειστές της χώρας, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση.
Με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση θα καταργηθούν εκατοντάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, με ότι αυτό συνεπάγεται στη σημερινή μνημονιακή εποχή για τις εργασιακές συνθήκες και τη μόνιμη εργασία.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος για την κατάργηση της ελεύθερης και απρόσκοπτης επιλογής  της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό, ανοίγει το δρόμο και για άλλους κλάδους εκπαιδευτικών και αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών και όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών. Το επιβεβαιώνει η εγκύκλιος που ενημερώνει ότι δε θα γίνουν φέτος εγγραφές στην Α΄ τάξη των ΤΑΔ. Πληροφορίες επίσης θέλουν να μεθοδεύεται μέσα από τη διαδικασία επιλογής μαθητών στο Μουσικό Σχολείο η αποτροπή δημιουργίας 2ου τμήματος στην Α΄ τάξη. Ας αναλογιστούμε τι σημαίνει αυτό όχι μόνο για το εργασιακό μέλλον ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ… Ας αναλογιστούμε επίσης τι σημαίνουν όλα αυτά  για τις παροχές της «δωρεάν» παιδείας…
Πιστεύοντας πως η ενότητά του κλάδου και η αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο που διαλύει τις εργασιακές  σχέσεις, και τελικά το δημόσιο σχολείο, πρέπει να είναι ο οδηγός στη δράση μας για το επόμενο διάστημα.
ΚΑΛΟΥΜΕ καλέσει όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 10/6/11 1.30 μμ στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Α΄θμια Δ/νση Εκπαίδευσης.
Για τη συμμετοχή στην  αυριανή κινητοποίηση η ΟΛΜΕ  έχει κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.00-14.00
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην ΑΜΕΣΗ ανάκληση αυτής της απαράδεκτης και αντιπαιδαγωγικής απόφασης και να ισχύσει η παράλληλη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας.

Καλούμε τo ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και  να οργανώσει την αντίσταση του κλάδου, αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/ΙΟΥΝΙΟΥ στις 7.30 μμ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦ.ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
 
 Μυτιλήνη 9/6/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου