Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Φεστιβαλ Οβριοκάστρου Κερατέας


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ LIVE TO FESTIVAL

Εδώ και τέσσερις μήνες περίπου, οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουμε γίνει μάρτυρες ενός σκηνικού όχι συνηθισμένου. Οι λίγοι κάτοικοι της Κερατέας, δίνουν καθημερινά μαθήματα αντίστασης και αξιοπρέπειας. Δύο έννοιες που τόσο έχουν φθαρεί στις μέρες που ζούμε.
Αντίσταση, καθώς δε δέχονται να υποκύψουν σε ειλημμένες αποφάσεις που πήραν άλλοι για τον τόπο τους, αποφάσεις οι οποίες εκφράζουν συγκεκριμένα συμφέροντα, περιφρουρώντας τον τόπο τους και μην αφήνοντας εδώ και τέσσερις μήνες τις αποφάσεις να γίνουν πράξεις. Με κάθε κόστος. Αξιοπρέπεια, γιατί στηρίζονται στις δυνάμεις τους και γιατί κατά γενική ομολογία έχουν το δίκαιο με το μέρος τους και το διεκδικούν. Νομίζω όλοι τους ζηλεύουμε λίγο ή πολύ.


Το φεστιβάλ Οβριοκάστρου Κερατέας πραγματοποιήθηκε τις δύο προηγούμενες χρονιές, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Μουσική, χορός, τραγούδι, εκθέσεις και άλλα όμορφα καλλιτεχνικά πράγματα, ήταν τα μόνα που απασχόλησαν όσους βρέθηκαν εκεί. Το φετινό φεστιβάλ, λόγω των γεγονότων των τελευταίων μηνών, δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι. Η ανταπόκριση από τους καλλιτέχνες είναι πάρα πολύ μεγάλη και το ίδιο μεγάλη θα πρέπει να είναι και η ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος θα πρέπει να δείξει έστω για μια φορά, έστω με αυτόν (τον πολύ σημαντικό) τρόπο, την έμπρακτη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Κερατέας. Να σταθεί δίπλα του για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 120 μέρες. Φέτος, τα πράγματα δεν μπορεί παρά να είναι διαφορετικά. Φέτος, πιθανότατα η περιοχή θα έχει μια εσάνς δακρυγόνου. Φέτος, ίσως ξεκίνησει στην Κερατέα, στο γαλατικό χωριό της Ανατολικής Αττικής, μια επανάσταση.
Για το πρόγραμμα του KERATEA ART RESISTANCE FESTIVAL δείτε εδώ:
http://forkeratea.blogspot.com/2011/04/keratea-art-resistance-festival.html



Πηγή http://www.blogmag.gr/culturart/3imero-parti-sto-galatiko-chorio/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου